Docent economie vrijeschoolleerroute

Ga jij het maken bij Lek en Linge Culemborg?

 

Heb je zin om te komen werken bij onze sprankelende en groeiende vrijeschoolleerroute binnen de openbare school Lek en Linge?

M.i.v. 1 februari 2025 zijn wij op zoek naar een

docent economie die periodelessen kan geven

De periode-lessen worden gegeven op dinsdag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 10.50 uur. Een periode bestaat uit 3 of 4 weken, waarin dus steeds in de ochtenduren hetzelfde vak wordt gegeven.  Het leuke daarvan is, dat je met de groep leerlingen een aaneengesloten blok kunt werken. Daardoor kun je de diepte in gaan, is er ruimte voor uitdagende opdrachten en als docent leer je de groep goed kennen. De leerstof die je aanbiedt, wordt door de leerlingen in het zgn. periodeschrift verwerkt. Daarnaast kan ook gebruik gemaakt worden van een boek.

Vanaf 1 februari 2025 tot einde schooljaar gaat het om 13 weken periodelessen aan klas 3. Volgend schooljaar eventueel uit te breiden met periodelessen aan klas 2.

 

Wat biedt de Vrijeschoolleerroute op Lek en Linge jou?

De vrijeschoolleerroute (VSL) bestaat 8 jaar en heeft momenteel drie brugklassen, twee 2e  (8ste) klassen en twee 3e (9e) klassen. De economielessen worden in klas 2 en 3 gegeven.
Met een betrokken en enthousiast team werken we aan de ontwikkeling van deze vrijeschoolstroom binnen het openbaar onderwijs. De VSL is ingebed in de school en het uitgangspunt is dat we samenwerken en van elkaar leren. Tot nog toe is de VSL elk jaar gegroeid. Het vrijeschoolonderwijs staat voor leren met hoofd, hart en handen, vanuit een holistisch mensbeeld, waarbij geldt dat de leerstof middel is tot persoonlijke en sociale ontwikkeling.

En verder:

  • Een grote school (ca. 2500 ll.) voor alle vo-niveaus, kleinschalig georganiseerd in vier gebouwen.
  • Goede begeleiding, duidelijke communicatie en een gestructureerde organisatie.
  • Prettige gebouwen met alle gewenste faciliteiten en systemen.
  • Een veilige leeromgeving, waarin leerlingen én docenten zich thuis voelen.
  • Een mooi pakket arbeidsvoorwaarden en een salaris LB volgens cao-VO.

 

Wat heb jij ons te bieden

  • je hebt ervaring in het vrijeschoolonderwijs of staat daarvoor open
  • je bent bevoegd of in opleiding is voor het vak economie
  • je beschikt over didactische en pedagogische kwaliteiten of bent je daarin aan het ontwikkelen
  • je hebt hart voor de leerlingen en voor de vak-inhoud
  • je bent enthousiast is, creatief en flexibel, houdt van uitdaging en het betreden van onbekende wegen
  • je bent beschikbaar vanaf 1 februari 2025 en wilt je voor meerdere jaren met de vrijeschoolleerroute en de school verbinden

 

Meer informatie

Om een indruk te krijgen van onze school en specifiek de vrijeschoolleerroute, kun je een kijkje nemen op de website van Lek en Linge.

 

Sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over de vacature en de VSL op Lek en Linge neem je contact op met: Anselma Remmers (coördinator VSL) via e-mail: ARemmers@lekenlinge.nl of telefonisch via tel. 06 21664953

Of solliciteer direct en stuur je motivatiebrief met CV aan Henk-Jan Wammes, directeur onderbouw, via vacatures@lekenlinge.nl.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze vacatures - schooljaar 2024/2025

Kom jij het maken bij Lek en Linge Culemborg? Bekijk hieronder onze vacatures. Staat jouw droombaan er niet bij? Of wil je misschien overstappen naar het onderwijs en als zij-instromer aan de slag? Neem gerust contact op!

Docent economie
Vrijeschoolleerroute

0,4 fte

Kom jij periodelessen geven op de vrijeschoolleerroute?

Lees meer

Medewerker mediatheek

0,13 fte

Lees je graag en wil je deze passie delen met jongeren die vmbo-onderwijs volgen? Kun je goed met computers overweg? Dan ontmoeten we jou graag in Culemborg!

Lees meer

Om te solliciteren op deze vacature stuur je je sollicitatie naar vacatures@lekenlinge.nl